Malabar

Corona Del Mar, CA

This contemporary home is characterized by its split level design and dramatic roof lines. The entry is shaped by a large stone wall that runs from the exterior through the interior. Where the roof meets the wall, it pulls away allowing natural light to filter down the textured stone; creating a regular rhythm of roof penetrations from exposed steel awnings to skylights lining the foyer.

Backyard
Dining Room Table
Main Room

An open concept kitchen, dining, and great room connect to the outdoor living.

Front Door

The entry sequence terminates at the living space which is comprised of high ceilings, clerestory windows, and large pocketing doors

Backyard

With a steeply sloping backyard, the outdoor living space anchors into the slope, using it as a dramatic backdrop that shapes the pool area, fire pit, BBQ, and outdoor dining. The covered patio creates a layer of privacy from the homes above while select openings provide opportunities for natural light.

Sketch
Detail


Project Stats

Size: Appx. 4,500 S.F.

Collaboration

Architect: Brandon Architects
Builder: Team Ultimo
Interior Designer: Detail A Design Firm
Landscape Architect: David A. Pedersen